Rezistenta UV. Ce inseamna?

UV resistance. What does it mean?

UV înseamnă lumină ultravioletă. Lumina soarelui și lămpile UV emit lumină UV. Lumina UV degradează în general toate materialele plastice. PVC-ul este unul dintre cele mai rezistente, cu toate acestea în timp, tuburile din plastic din PVC vor schimba culoarea și devin fragile. Dacă folosiți tuburile de protecție afară, la soare sau într-o cameră sau dulap cu multă lumină UV, veți dori să utilizați tuburile cu rating UV.

Tuburile cu rating UV ar trebui să dureze peste 50 de ani. Dacă utilizați tuburi NON-UV, acestea vor începe să se degradeze în primul an. In functie de intensitatea luminii, veti observa o decolorare moderata (bronzarea) in 1-3 ani. Veți observa o decolorare puternică (maro) în 3-5 ani și o decolorare maximă (negru) în 7-10 ani. Orice decolorare indică faptul că plasticul a fost deteriorat. Cu câtă culoare este mai închisă, cu atât daunele sunt mai grave. Acest proces de degradare poate dura ani de zile, cu toate acestea, orice stres mecanic, cum ar fi iubitul lui, călcarea pe el sau trecerea peste el, poate cauza o defecțiune.

Tuburile sunt supuse unei tensiuni semnificative pe viață vie, ceea ce le face să se degradeze. Odată ce s-au deteriorat până la punctul în care să nu mai poată îndeplini funcțiile sau nu sunt sigure pentru utilizare, de nevoile necesare completă. Dacă cerințele operaționale sunt deosebit de severe, tuburile se uzează mai repede și necesită înlocuire mai devreme, ceea ce duce la cheltuielile mai mari și pierderi de timp pentru lucrările de reparație.Cum se leagă cerințele privind tuburile de protecție a tuburilor? Rigorile solicitărilor operaționale asupra tuburilor fac ca alegerea corectă a protecției cablului să fie critică. Reducerea stresului operațional cu protecția tuburilor reduce costurile, îmbunătățește durabilitatea prin reducerea deșeurilor și îmbunătățește durabilitatea și longevitatea tuburilor.

În concluzie, tuburile folosite în aer liber în lumina directă a soarelui suferă adesea daune razelor ultraviolete. Viteza de degradare corespunde duratei expunerii și intensității luminii. Tuburile în aceste scenarii necesită o protecție specială concepută pentru a rezista la radiațiile UV.Dacă afacerea dvs. folosește tuburi, protecție lor fiabilă este vitală pentru productivitatea, siguranța și succesul dumneavoastră.